Lapitekk

Postitas: . 27. September, 2011

Isetegija-s korraldati lapitekkide konkurss. Tükk aega ma mõtlesin ja veensin end, et ei, ma ei osale, ei-ei. Ja siis natukese aja pärast registreerisin ära. Seda siis augusti keskel. Minu suureks õnneks nihutati lõpptähtaega edasi, jõudsin oma teki valmis ja eelviimasel päeval ka pildistatud.
Mul on väga hea meel, et ma otsustasin osaleda, tekiteoga sai ennast ületatud ja antud ka sõrm lapitööle.

Kangad on ostetud Nurga ärist Raplas. Valge oli voodilinakanga nime all müügil. Roosa kangas on lammastega ja helesinine kangas koertega. Valget, roosat ja siniseid ostsin igaüht 2m, pruuni oli 4m rest. Pruun (millest on tehtud kolmnurgakesed ja plokkide südamikud) on tegelikult suuremustriline, lõikasin kangast välja sobivad kohad. Tagumisele poolele panin samuti pruuni kanga, jätkus peaaegu. Natuke panin allesjäänud valget juurde, et täpselt välja tuleks. Vahele panin valget vatiini, mitte sellist mahulist, vaid õhemat. Päritoluna tean vaid, et tutvuse kaudu sain ühest trükikojast.

Teki mustri võtsin Marja Matiiseni raamatust “Lapitöö Eesti kodus”, lk 238. Raamatus on sama mustriga tekk ka lk 127, aga mulle jäi silma just pisike pilt juhendite hulgas. Kolmnurgad on ribade vahel lahtiselt, tegelikult on need ruudud, mis on diagonaalselt kokku triigitud ja õmbluse vahele sätitud. Kõik ribad ja ruudud tekis on välja lõigatud 5cm küljepikkusega.

Mõõdud: 168x 220 cm, plokke on tekis 6×8 (tegelikult ma õmblesin plokke arvestusega teha tekk 7×9, aga kokku ladudes avastasin, et see ei lähe mitte sümmeetrilise mustri puhul – nüüd on mul hunnikuke plokke oma saatust ootamas).

PS. Tegelikult ma olen enda üle natuke uhke ka :) Hakkama sain!

Kommentaarid

6 kommantaari to “Lapitekk”


  1. Hästi armas tekk! Vahulise efektiga.


  2. Sellise suure tööga valmis saanuna, on sul täielik õigus uhke olla ja ma usun, et seda tunnet jagub ikka päris kauaks veel! Oled ise oma tööd keerulisemaks teinud just pisidetailidega, mis lisab sinu pühendumisse suure hulga hoolivust ja teotahet. Jõudu julgetele tegudele ka edaspidiseks!


  3. Väga meeldiv tekk.
    /Sunray/


  4. Tubli töö, pisi-pisi!


  5. [...] Lapiteki tegemisest jäi üle 15 lappi. Neid vaadates teadsin, et teen neist padjakatted. 3 padjaümbrist sain üpris kiiresti tehtud ja neile täitepadjadki sisse ostetud (kuidas saab olla müügil ruudukujulisi patju kirjadega 50 x 60 cm, mis 60 x 60 cm padjapüüri ära ei mahu, on müstika. Et padjad siiski ära mahuksid, harutasin patjadel ühe nurga lahti ja tõmbasin täidist natuke vähemaks. Mis ma selle täidisega edasi tegin, sellest teine kord). Siis aga tekkis tõrge – viimase lapi õmblemine venis ja venis. Ükspäev võtsin end kätte ja õmblesin ta ära. Padjakatte õmblesin valmis ka. Ja siis selgus, et Raplas ei ole rohkem sobivas mõõdus täitepatju! Sain siis lõpuks Tallinnast ostetud. Nüüd on meil päeval selline voodi: [...]

Jäta kommentaar